Jag har hyrt hoppborg och hämtat den själv, nu är det dags att lämna tillbaka den, hur gör jag då?

Här kommer en beskrivning på vad man bör tänka på och hur man enklast packar ihop hoppborgen.

Längst ner på sidan hittar ni en liten film på hur man sätter upp hoppborgen och hur man packar ihop den.

Hoppas att ni haft en härlig tid med hoppborgen/borgarna.

Först se till att blåsa upp borgen innan ni börjar packa ihop den.

Sopa ut gräs och jord/grus som kommit in i den. Är den blöt så om det är möjligt låt den stå uppblåst någon timme och torka ur den med lite vanliga handdukar så att nästa kund får en förhoppningsvis lika bra upplevelse som ni.

Bild 1.

Låt spettet sitta kvar när ni släpper ut luften och börjar ta ner borgen och ”slätar” ut den.

 

Bild 2.

Öppna alla öppningar (är som en lucka förseglad med kardborre och sedan en dragkedja innanför) och koppla bort fläkten/fläktarna.

 

 

Bild 3

Försök att vika in alla delar så snyggt, så att man får allt material snyggt och jämt fördelat över hela ytan. Om man har en sidokana så viker man in den efter att man fördelat allt.

 

 

Bild 4-5

Sedan kan man linda upp kabeln på fläkten så att den blir enklare att hantera.

 

 

Bild 6

Efter att man fördelat allt material jämt på borgen är det dags att dra upp spetten. Enklaste sättet är att använda ett annat spett som hävstång och bända upp spetten.

 

 

Bild 7-9

Enklaste sättet att hantera borgen på är om man kan vara 2-4 personer, det går givetvis även att göra på en person, men tar lite längre tid.

Man viker borgen längs med sidorna först ena sidan till mitten sedan andra sidan så att sidorna möts i mitten. Öglorna som man fäste spetten i är bra att använda som handtag. För att få ut så mycket luft som möjligt ur borgen innan man rullar den så är det bra att gå över den (gå med Charlie Chaplin steg, som en pingvin) gå gärna i bredd från ”ingången” på borgen mot tuben som man kopplade in fläkten i.  Sedan viker man borgen en gång till och går ett par mer gånger för ju mer luft ni får ur den, desto enklare blir den att rulla ihop.

 

 

Bild 10-13

När man har trampat ut så mycket luft som möjligt tar man remmarna som borgen satt ihop med när man fick den och lägger ”längst bak” enklast genom att vika upp delen med ”tuben” på och lägga ut remmarna längs med marken jämnt fördelat och sedan vika tillbaka den delen av borgen.

 

 

Bild 14-18

Nu kommer vi till den roliga delen, att rulla ihop borgen 🙂 .Börja rulla ihop den som en sovsäck från den sidan man kliver in i borgen. Och ju hårdare man rullar ihop den från början, desto bättre blir slutresultatet. Enklast är som sagt om man är 2-4 personer. Om 1-2 personer rullar den kan 1-2 personer gå och trampa ihop borgen precis framför den/de personerna som rullar borgen det för att underlätta och trycka ut så mycket luft som möjligt ur borgen. Har ni varit duktiga så får ni till borgen i samma skick som sista bilden 🙂 .

STORT  tack för att ni rullar ihop borgen på ett bra sätt för oss, det underlättar för oss att hålla nere priserna och även ser till att nästa kund får en bra upplevelse.

OM ni av någon anledning inte hunnit med att torka ur borgen, vänligen säg till oss så får vi rengöra borgen i mån av tid innan nästa kund skall ha den.

Här har ni en liten film på montering och ihoppackning av hyrd hoppborg.

Med vänliga hälsningar Allhyr Stockholm.